Titelverdediger “Sport 600”

Titelverdediger “Sport 600”

Het was weer zover, de zo gehete superrace van 2021 voor het kampioenschap.
 
Stand in het kampioenschap:
 
Voorafgaand van de races stonden we 2e in het kampioenschap, dit vanwege mijn crash in de 2e race dit seizoen, hierdoor heb ik veel punten misgelopen en ben ik op een achterstand van 5 punten op de nummer 1 komen te staan na 6 races, dit dankzij de overige goede resultaten.
 
Training:
Ik had enkele aanpassingen gedaan aan de bike om mijn arm pump te verminderen, hierdoor wilde ik enkele ronden rustig aandoen om te wennen aan de anders voelende/sturende bike. Helaas toen ik eenmaal wilde gaan aanzetten was er veel gedrang en kon ik niet echt tempo maken. Ook kregen we nog een rode vlag door een flinke crash waardoor de training vroegtijdig werd gecanceld.
 
Kwalificatie:
Tijdens de start van kwalificatie zat ik weer in het gedrang doordat er een paar jongen voor mij in de pitlane stil bleven staan, hierdoor moest ik achter een langzamer groepje aansluiten. Na enkele rondes kon ik eindelijk gaan aanzetten met iets meer ruimte voor me neus. Ronde op ronde zakte de tijd, dit resulteerde in een 1:52.942 met als resultaat P3 op de grid, niet 100% tevreden maar ook niet ontevreden. 
 
Race 1:
Tijdens de start van race 1 zat ik te veel in het gedrang en kon hierdoor niet snel genoeg naar voorrijden. Toen de aansluiting er aan zat te komen begon het te regenen. Zie je het voor je? Ik met m’n full slicks. Met een redelijk tempo heb ik de race proberen uit te rijden met hier en daar een momentje. Na enkele glij momenten kon ik de race uitrijden op P4. Tevreden? Verre van! Wel was alles heel gebleven en werd ik de nieuwe koploper in het kampioenschap.
 
Race 2:
De start van race 2 verliep helaas wederom niet helemaal super, dit door een flinke wheelie tijdens de start, hierdoor moest ik me gasliften en verloor ik enkele plekken. Gelukkig kon ik snel terug naar voorkomen en ben ik gaan jagen oo de jongens voor mij. Stuk voor stuk kon ik ze binnen hengelen. Rijdend met een race pase dat sneller was dan mijn Pr. wist ik enkele ronden voor dat de vlag viel de laatste concurrent voorbij te steken en kon ik een klein gat slaan. Hierdoor had ik iets marge gecreëerd. Met een snelste laatste ronde van 1.51.9 reedt ik een nieuw Pr dat +/- een seconden sneller is dan mijn voorgaande pr. Met een goed, terug gevonden, gevoel hebben we deze race op p1 afgesloten en een voorsprong opgebouwd naar de concurrentie voor het kampioenschap. 
 
Race 3:
Deze race moest ik winnen om de dag overwinning te kunnen garanderen. De start verliep goed en ik kon gelijk een klein gat slaan t.o.v. de concurrentie. Helaas kregen we al na 1,5 ronden een code 60 vlag, betekende een max snelheid van 60 km p/u. Mijn directe concurrent die voorafgaand van de race he kampioenschap leiden was er hard afgegaan, ze hebben de baan moeten schoonmaken van olie en de rijder moeten verplaatsen van de baan middels een ambulance, dit heeft 5 rondes geduurd voordat de race van de code 60 af werd gehaald, dit met als resultaat dat mijn voorsprong volledig weg was door te snel rijdende heren achter mij tijdens de code 60. Inmiddels met koude banden was dit in mijn ogen geen slimme zet van de organisatie, dit werd achteraf ook bevestigd met een crash feest op het circuit, meerdere coureurs achter mij met slicks konden de grip niet hervinden en doken de grindbak in. In deze ronden kwamen de 2 concurrenten mij voorbij zetten en heb toen zelf de knop maar omgezet om ook vol gas te gaan, dit met mijn koude banden. Met flinke strepen over het asfalt van mijn achterband kon ik de jongens snel terugpakken en heb ik de race kunnen uitrijden met alsnog een halve seconden voorsprong.
 
Al met al een geslaagd evenement met als eindresultaat kampioenschapsleider als titel verdediger in de Sport600, dit alles met maar liefst 82 punten voorsprong in het subtotaal!
Klik hier voor het klassement overzicht! 
 

Interesse om voor 2022 ook in dit rijtje aan sponsoren en vrienden te staan?
Of sta jij liever op de motor of het pak?

Stuur mij een berichtje via het contactformulier en wie weet support jij mij volgend jaar naar een hoger doel!

Leave a Reply