Podium voor Michael Bon!!

Podium voor Michael Bon!!

Training: Tijdens de training was het voor mij vooral wennen aan de nieuwe banden waarop ik reed. Het voelden enorm goed samen met de vering die we vorige week vrijdag hadden aangepakt bij HK suspension, dit bleek hard nodig na enige momentjes die door de achter schokbreker ontstonden een paar weken eerder. De band voelde goed aan na enkele ronden en ben terug gegaan naar binnen om de krachten met dit hete weer en de hooikoorts te sparen.

Kwalificatie: Tijdens de kwalificatie was mijn doel om direct als één van de eerste de baan op te gaan en enkele ronden hard te pushen. Na 4 rondes lukte het een goed tempo te pakken en ben ik gaan aanzetten, dit resulteerde in een nieuwe PR met ruim 1 seconden verbetering. De ronden erop was de bedoeling dit te herhalen. Einde sector 2 stond ik al ruim een seconden op verbetering van de voorgaande ronde, helaas reed ik mezelf klem op een voorganger die vervolgens ook nog een vloeistof uit zijn motor verloor. Hierdoor kon ik mezelf helaas niet verbeteren en kwam ik op P3 te staan in de Sport600. We zijn zeker niet ontevreden met de progressie die we hebben kunnen maken maar met in het achterhoofd dat dit gewoon P1 had moeten zijn is het toch wel jammer.

Race 1: Met een redelijke start kwam ik direct op P1 te liggen en wist gelijk een kleine marge te pakken op nummer 2. Ook in mijn eerste echte ronde reed ik gelijk mijn pr, dit terwijl ik er bijna afging door een glijdend voorwiel. Volgende ronde was het doel om gelijk een gat te slaan op de nummer 2 en 3 van het veld. Helaas kregen wij aanvang van ronde 3 een rode vlag doordat er een rijder gecrasht bleek te zijn. Hierdoor is de race stilgelegd en is de uitslag van ronde één dan ook meegenomen in de eind beslissing voor de punten. P1 voor race nr 1.

Race 2: Met een goede start kwam ik weg en kon gelijk een gat slaan. Ik lijden een groepje supersport jongens en kon zelfs daar een gat slaan. Helaas kon ik niet blijven versnellen door de arm pump die ik kreeg, hierdoor werd helaas het gat weer gedicht en verloor ik ook nog één plek, in gedachte dat de geen die voor me zat geen gevaar was voor de dag winst heb ik de race veilig uitgereden op P2 en konden we met de dag winst naar huis, dit gezamenlijk met een mooie beker.

 

Alle sponsoren bedankt voor jullie support!

Leave a Reply