Gastrijder bij het ONK 16, 17 & 18 juli

Gastrijder bij het ONK 16, 17 & 18 juli

Het weekend van 16, 17 & 18 juli hebben we kennis gemaakt met de wedstrijden van de KNMV. Deze wedstrijden dragen de ONK status en een hoger niveau van de top. Dit weekend was als doel de motor te optimaliseren i.v.m. de hoge bandenslijtage die ik momenteel ondervindt met de bike, ook willen we de sfeer proeven tijdens hun evenementen.

 
Dag 1, deze dag zouden we één training en twee kwalificaties hebben. Helaas bleek ik problemen te hebben met het vinden van de grip aan de voorzijde en kon ik niet in mijn ritme komen. Twee achterbanden verder kwam ik niet verder dan een 1.53 tijdens mijn kwalificatie en een 7e plek in de procup. 
 
Dag 2, deze dag zouden we 1 warming up van 10 minuten hebben en 1 race van 12 rondes. Wat wij niet wisten is dat je extra sessies kon bijboeken om meters te maken. Helaas was ik dan ook te laat met het bijboeken en konden we helaas niet veel testen met de setting van de bike. De race was dan ook ondermaats omdat we met een harde achterband van start waren om de kosten niet te hoog te laten oplopen. Het effect hierop was dat we nu zowel voor als achter te weinig gevoel konden vinden. Eén voordeel wel, de band zag er goed uit na de race en was niet kapot gereden. Een teleurstellende P7 voor race 1.
 
Dag 3, voor deze dag had ik gelukkig wel een extra sessie geboekt. We hadden namelijk de geometrie en wat veer instellingen van de bike aangepast met behulp van Louis van Wijhe. Bij de eerste meters op de baan had ik gelijk een goed gevoel aan de voorkant. Helaas had ik achter wat issues met het grip, dit bleek bij binnenkomst en te hoge bandenspanning door het oplopen van de tempratuur in de achterband. Voor de warming up hebben we enkel wat met de veervoorspanning gedaan, dit bleek niet de juiste set te zijn en hebben we voor de race juist het tegenovergestelde gedaan, hopend dat dit juist zou gaan uitpakken. Ik was goed weg met de start maar moest uitwijken voor een rijder die een fout maakte. Wel kon ik me positie goed behouden. Binnen de eerste twee bochten merkte ik dat de motor echt heel anders reageerde en moest enorm wennen aan het gevoel. Ronde op ronde kon ik sneller rijden met de bike. Na 5 rondes kwam ik dan eindelijk weer in de pase van de 52ers, dit om vervolgens de laatste 2 rondes de 51ers in te duiken. In de laatste ronde ging ik op jacht naar P4, dit met een verwachte ronde tijd van 1.50 op mijn laptimer. Helaas moest ik uitwijken in de laatste bocht, dit toch met een 1.51.3 als resultaat. Een nieuw PR met nog ruimte om te versnellen. Een 5e positie is niet de positie waar we willen zitten, maar na een lastige start en het moeten wennen aan de setup sluiten we het weekend met een goed gevoel af.
 
We hebben wel goede stappen gemaakt m.b.t. de setup van de bike. Iedereen wederom bedankt voor de support!
 
 
 
 

Leave a Reply