EEN NIEUWE MOTOR VOOR 2021!

EEN NIEUWE MOTOR VOOR 2021!

Voorbereidingen Raceseizoen 2021
Na een onwijs mooi seizoen met daarbij het winnen van de “EC Sport600 Cup” bij RSZ Motorsport onder de Motorbond “MON” zijn we nu alweer in volle gang om voor raceseizoen 2021 alles weer in order te maken.

Aankomend jaar van start op een nieuwe motor!
Na twee jaar gereden te hebben op mijn oude, maar zeker vertrouwde Yamaha R6 ‘Rj03’, staat er voor aankomend jaar een Honda CBR600RR PC40 uit 2007 in de werkplaats.

Afgelopen jaar hebben we teveel snelheid gemist in de “EC Sport600 Cup”, hierdoor verloren we op de rechten stukken soms wel 30 tot 40 meter op de voorganger. Door het verlies van deze meters, was het moeilijk om voorbij deze rijders te komen in de opvolgende bochtensessies. Een verbetering van mijn rondentijden was daardoor vaak ook lastig te realiseren.

Samen met Kevin Bergman en Wesley Roos van Kraan en Roos Constructie proberen we een motor neer te zetten die naast betrouwbaar, ook voldoende snelheid zal hebben om redelijk mee te kunnen komen in de “EC (Super)sport 600 Cup”. De Honda moet wendbaarder en sneller zijn dan zijn voorganger, hieraan zullen we de eerste helft van het seizoen veel tijd en energie aan moeten besteden om de Honda af te stellen aan mij als rijder. Er zijn doelen gesteld en deze proberen wij uiteraard te realiseren.

Honda-CBR600RR-Ontwikkeling
Op 1,5 meter aan het werk aan de Honda, Links "Wesley Roos" en Rechts "Kevin Bergman"

Met dank aan sponsoren
Voor iedereen is te begrijpen dat deze sport een dure aangelegenheid is en dat dit zonder financiële of technische steun niet haalbaar is. Dankzij de steun van vrienden/sponsoren die mij supporten in mijn, meestal gezamenlijke, passie kan ik deze sport blijven uitoefenen.

Via deze weg wil ik jullie dan ook niet alleen bedanken voor de geleverde support in 2020, maar ook voor de support die ik voor 2021 al heb mogen ontvangen.

“Stay Healthy”

2 Comments

 1. Een half jaar aanpassen……🤔 echt niet!!!😉
  Good luck and see you on the track🔥

  1. Helaas zullen extra trainingsdagen lastig gaan worden te realiseren, dit aangezien er een flink budget aan de motor is uitbesteed.
   De ontwikkeling zal hierdoor met name tijdens de racedagen plaats gaan vinden.

   Bedankt en tot op de baan Robin! 😀

Leave a Reply