Michael Bon Racing

Er was even “Radio Stilte” na mijn bezoek aan de grindbak!

Na een korte radiostilte vanwege een onwijs drukke periode waar we de motor voor de 2e keer compleet opnieuw konden opbouwen, ben ik met koningsdag opnieuw van start gaan op het TT-Circuit van Assen, dit maal voor een training.

Tijdens mijn eerste ontmoeting op 12 april met de Honda CBR600RR ben ik tijdens de 2e race simulatie tijdens het ETL trainingsprogramma helaas gecrasht. Door de crash moest de motor opnieuw worden opgebouwd en moest er een nieuw pak besteld worden. Voor de crash voelde alles goed aan en het vertrouwen was er zeker. Ondanks de geluidproblemen met de motor, waardoor we niet vol gas konden rijden, kwamen we goed van start op de eerste dag van het jaar. Uit de eerste race simulatie kwamen we als eerste uit de bus, dit versterkte het vertrouwen. Helaas ging het in de 2e race simulatie volledig mis in de eerste ronde. Een te koude achterband zorgde ervoor dat ik met +/- 150 km p/u van de baan afschoof en ik met een flinke schadepost richting huis kon. Helaas was opstappen geen optie meer.

Twee weken later tijdens koningsdag stond mijn 2e training dag gepland. Het doel was proberen de juiste mindset terug te vinden en de crash direct achter me te laten.

Direct vanuit pitstraat de baan op heb ik het gas open getrokken en geprobeerd het vertrouwen terug te vinden in de motor, dit lukte! Met twee seconden af van mijn snelste tijd op 12 april kon ik als redelijk positief beschouwen, dit zeker binnen het drukke trainingsveld met voornamelijk 1000cc motoren waar je als 600cc rijder toch wel enige last van ondervindt.
Sessie twee was de bedoeling op mijn tijd van de week daarvoor te komen. Ronde op ronde probeerde ik een snellere tijd neer te zetten maar kwam steeds in het gedrang van de groepjes waar ik op reed. In ronde 7 begon ik met het inhalen van een paar langzamere jongens en heb daarna de hele ronde tot aan de laatste bocht vrij kunnen rijden, dit resulteerde direct in een nette rondetijd waar ik nog maar 0,5 seconden van me PR af zat, 4 seconden sneller als de eerste sessie. Terug kijkend op de tijdenlijst begreep ik waarom het zo druk was op de baan. Als snelste 600 rijder met een 3e rondetijd overal in fast2, dit in een veld van 46 rijder in sessie 2 verklaarde het vele verkeer. Het vertrouwen was terug en heb daarna de hele dag lekker kunnen rijden, helaas wel met veel verkeer, waardoor er eigenlijk geen één rondje meer echt hard gepusht kon worden om mijn PR van vorig jaar te verbeteren.

Mede dankzij het aanhouden van Wesley Roos van “Kraan en Roos Constructie BV” en Arie Bon van “Arie Bon Fotografie” hebben we alles op alles gezet om de Honda werkelijkheid te laten worden. De Honda CBR600RR bevalt me ontzettend goed, dit in combinatie met de Personal Training van Bart Koomen “BPT Personal Training” waardoor ik fit aan de start sta, zit er voor dit jaar nog een hoop potentie in. Zonder alle support van mijn vrienden en sponsoren had ik dit jaar nog steeds op de Yamaha R6 RJ03 gereden, waarmee we te veel achterliepen op het gebied van snelheid. Dit probleem is voor 90% opgelost en we gaan ons best doen dit jaar de beste vriendjes te worden met de Honda.

Al mijn vrienden en sponsoren bedankt voor de kansen die jullie mij bieden door jullie support.

Michael Bon Racing

Leave a Reply